Verkoopprocedure Abdijhof fase 2

In het mooie Koningsoord - waar monumentale panden en nieuwbouw elkaar versterken - wordt gebouwd aan de eerste fase van Abdijhof. Tijd om door te pakken met de tweede fase. Opnieuw bieden we hier een heel gevarieerd aanbod aan woningen. Maar een woning kopen in Abdijhof, hoe werkt dat?

Eindelijk heb je jouw droomhuis gevonden en wil je jouw keuze verzilveren. De 52 woningen (fase 2) van Abdijhof worden via een toewijzingsprocedure aan de markt aangeboden. Maar hoe werkt dit eigenlijk?

We bespeuren wederom veel enthousiasme rondom Abdijhof in Koningsoord. Het kan straks dan ook zo maar gebeuren dat er meer belangstellenden zijn voor één en dezelfde woning. Aan wie wordt die woning dan toegewezen? We willen hier vooraf transparant in zijn. Hieronder leggen we de verkoop- en toewijzingsprocedure dan ook graag aan je uit.

1. AANMELDEN

Je hebt je tijdens de pre sale van Abdijhof (fase 2) als belangstellende voor een woningtype aangemeld. Dit is het eerste selectiecriterium voor de toewijzing van Abdijhof. Na aanmelding ontvang je updates over de ontwikkeling van Koningsoord en Abdijhof in het bijzonder. Je hebt ook meteen de zekerheid dat je op tijd alle informatie over de start verkoop ontvangt.

2. VOORKEUREN OPGEVEN

Op de dag van de start verkoop is via de website alle informatie over de verschillende woningen -op bouwnummerniveau- beschikbaar. Denk hierbij aan de verkooptekeningen, technische omschrijving en woonwensenlijst. Hierop kan jij jouw voorkeurs-keuze(s) baseren.
Je kunt maximaal 5 bouwnummers als voorkeur doorgeven. Jouw inschrijving is daarbij persoonsgebonden en niet overdraagbaar.
Per toekomstig huishouden wordt slechts één inschrijving geaccepteerd. Vanaf de start verkoop heb tot en met zondag 5 juli 23:59 uur de tijd om jouw voorkeuren aan ons door te geven. Bereid je daarom goed voor.

3. DE TOEWIJZING

Nadat de inschrijftermijn gesloten is, vindt de toewijzing van de woningen plaats. We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten en hanteren wij onderstaande opeenvolgende criteria:

 

 1. Aantal kandidaten per bouwnummer
  Is er één kandidaat voor een bouwnummer, dan wordt de woning aan die persoon toegewezen.
  Zijn er meerdere kandidaten voor dat bouwnummer, dan volgt een tweede beoordeling.

 2. Financiële check
  Bij meerdere kandidaten op één bouwnummer bekijken we of een kandidaat een financiële check heeft gedaan. Daarmee toon je
  aan dat jij de woning kunt financieren. Je kunt dit laten weten door, nadat de verkoop is gestart, een brief van je hypotheek
  verstrekker of financieel adviseur te uploaden.

  Deze uploadmogelijkheid is beschikbaar zodra de verkoop is gestart en jij je voorkeuren hebt doorgegeven. Let erop dat erin
  staat dat jij – bij het door jou opgegeven inkomen, vermogen en/of schuld – het benodigde bedrag voor jouw gewenste woning
  kunt lenen of (deels) met eigen middelen betaald. Deze gegevens worden alleen gebruikt voor de toewijzing. Na toewijzing
  vernietigen wij deze informatie.

 3. Aanmeldduur
  Als er meerdere kandidaten zijn voor een bepaald bouwnummer én ze hebben allemaal de financiële check doorlopen, dan kijken
  we tenslotte naar het moment van aanmelden als belangstellende voor de pre sale. De woning wordt uiteindelijk toegewezen aan
  degene die het langst staat aangemeld bij de pre sale. Wij streven op deze manier naar een optimale bezetting en transparante
  procedure. Over de persoonlijke toewijzingen zelf kan door ons niet nader gecommuniceerd worden.

4. OPTIE

De kandidaten met een toewijzing worden gebeld. Je hebt – bij acceptatie van de toewijzing – direct een optie op deze woning. Dit bevestig je vervolgens ook in jouw persoonlijke account. Daarna plannen we direct een afspraak voor een gesprek. Heb je helaas nog geen woning toegewezen gekregen, dan ben je reservekandidaat. Een optie op een woning geldt voor de periode van 10 werkdagen vanaf acceptatie.

Wel een woning
Gefeliciteerd! Je hebt een woning toegewezen gekregen! Wij maken zo spoedig mogelijk een afspraak voor een intakegesprek.

Geen woning
Helaas, er waren meer kandidaten dan woningen waardoor je geen woning toegewezen hebt gekregen. Als iemand afziet van de optie, dan wijzen we deze woning opnieuw toe aan de resterende kandidaten met een voorkeur voor dat betreffende bouwnummer. Wij nemen dan contact met je op.

5. INTAKEGESPREK

We streven ernaar om samen met jou voortvarend te werk te gaan. Via de website is er – na de start verkoop – al veel informatie op beschikbaar. Het is daardoor mogelijk je goed voor te bereiden op het eerste gesprek. Tijdens het gesprek is er natuurlijk alle ruimte om vragen te stellen. Ook nemen we je graag mee in het vervolgproces. Op deze manier is en blijft het kopen van een woning een mooi feestje.

6. CONTRACT TEKENEN

Na het intakegesprek ben je weer een stapje dichter bij de aankoop van jouw droomhuis. Als je helemaal zeker bent en je wilt de woning definitief kopen, dan genereren we de koop-/aannemingsovereenkomst. Na het zetten van jouw handtekening is de laatste stap gezet:
de woning is voor jou! Op naar de showrooms en het woonwensen gesprek…

7. JOUW WONING!

Wanneer aan alle andere opschortende voorwaarden is voldaan, starten we met de bouw. Een opschortende voorwaarde is bijvoorbeeld het minimale percentage van alle woningen dat in het project moet zijn verkocht. Hierover ontvang je van ons uiteraard een officieel bericht samen met de uitnodiging voor het tekenen van de leveringsakte bij de notaris.

 

Heb je vragen, of hulp nodig bij de inschrijving? Onze makelaars staan voor je klaar.

Succes met het maken van een keuze. Wij zien jouw inschrijving graag tegemoet!

Met vriendelijke groet,
Team Abdijhof – Koningsoord