Abdijhof - duurzaamheid

Energiezuinig wonen op een plek met historisch verleden

Energiezuinig

Abdijhof is een energiezuinige wijk. Alle woningen zijn volledig elektrisch, worden gasloos uitgevoerd en zijn daarmee helemaal voorbereid op de toekomst. Een warmte-terugwinsysteem benut de warmte in de woning optimaal. Dit systeem verwarmt frisse lucht die de woning wordt ingeblazen met de warme lucht die de woning verlaat. De woningen zijn hoogwaardig geïsoleerd, waarbij gebruik is gemaakt van de laatste technieken. Het energielabel is uiteraard A.

Vloerverwarming- én koeling!

Iedere woning in Abdijhof wordt uitgerust met een individuele bodem­warmtepomp, die je huis verwarmt én op warme dagen koelt. De warmtepomp in Abdijhof staat opgesteld in een technische ruimte in de hal.

Wek je eigen energie op!

Elektriciteit is groen op te wekken. Zonder gas is niet alleen veel beter voor het milieu, het scheelt ook in de portemonnee. Maak je huis in Abdijhof superzuinig door het toevoegen van zonnepanelen.

 

 

Onderhoudsvrije materialen

De materialen van de woningen zijn met de grootste zorg gekozen. Wij hebben onderhoudsvrije materialen geselecteerd. Dit is niet alleen prettig en geld besparend, maar ook duurzaam. De gebruiksduur van deze materialen is namelijk erg lang en tevens circulair. Ook zijn er geen onderhoudsmaterialen, zoals verf, benodigd gedurende de gebruiksperiode. Dit bespaart materiaal, geld en beperkt de milieubelasting.